6 augustus 2022.

Daar zit een luchtje aan

Het is vandaag ‘De dag van de frisse adem’. Ja, die bestaat echt! Uiteraard vertellen wij – als Garlic Solutions – graag aan een ieder die het wil horen over hoe gezond en smaakvol knoflook is… maar er is natuurlijk één (klein) nadeel: een frisse adem is misschien niet het eerste waar je aan denkt in combinatie met knoflook.

De geur van je adem verandert door het eten van knoflook. Dat komt doordat er vluchtige zwavelverbindingen vrijkomen in je maag, wanneer je maag de knoflook afbreekt. Aan die gassen zit een luchtje. Deze gassen komen naar buiten via de mond, de huid en je urine. En dat ruik je dus.

Maar er is goed nieuws! Er zijn namelijk verschillende dingen die je kunt doen om deze knoflookgeur te verhelpen.

5 manieren om van je knoflookadem af te komen:

  • Het eten van verse appel of sla helpt bij het verminderen van de vluchtige stoffen in de maag. Appel en sla bevatten elementen die de zwavelgassen tegengaan. Wanneer je deze rauw eet, helpen de enzymen om de vieze geuren tegen te gaan.
  • Ook spinazie, verse munt, citroen en groene thee kunnen een positief effect hebben op de zogeheten knoflookadem. Er zitten polyfenolen in, en die kunnen de scherpe onderdelen uit knoflook afbreken.
  • Daarnaast kan het een groot verschil maken hoe vers de knoflook is die je eet. Hoe verser de knoflook, hoe minder de geur! Gedroogde knoflook ruikt dus veel sterker dan verse. Je herkent verse knoflook aan de groene steel die aan de bol zit.
  • Een ander effectief hulpmiddel voor een frisse adem is de bekende tongschraper. Kies er wel een van rvs, want rvs heeft de eigenschap om geuren op te nemen. Je kunt het uitproberen door je vingers af te vegen aan het roestvrijstalen lemmet van je keukenmes. Je zult zien, uh ruiken, dat de typische knoflookgeur binnen no time van je vingers verdwenen is. En dat trucje werkt dus ook met je tong.
  • Onze favoriete oplossing: de aller makkelijkste manier om de knoflookadem niet te ruiken, is natuurlijk door iedereen knoflook te laten eten. Als je zelf knoflook hebt gegeten, ruik je de geurende adem van de ander namelijk niet meer. Een grapje van moeder natuur.

En dan tot slot nog even deze extra tip van de insiders: wil je van de voordelen van knoflook genieten zónder uit je mond te ruiken? Kies dan voor zwarte knoflook. Deze bevat niet alleen twee keer zoveel antioxidanten dan de witte variant, je krijgt er ook geen stinkende adem van! Dat noemen wij: win-win.

Wekelijks levert Garlic Solutions ruim 5 miljoen knoflooktenen aan relaties door heel Europa en Noord-Amerika. Je snapt dat knoflook dan ook geen geheimen meer voor ons heeft. Ook niet wanneer het om de knoflookadem gaat.

Meer weten over onze verschillende soorten knoflooktenen of onze overige specerijen? Laat het ons weten, we vertellen je graag meer!