LEKKER DUURZAAM

Lekker duurzaam

Het woord duurzaamheid wordt zo vaak door mensen in de mond genomen dat het een loos begrip dreigt te worden. Niet bij Garlic Solutions! Hier zeven redenen die laten zien dat duurzaamheid bij ons een way of life is in plaats van een modewoord.

1. Gecertificeerd

Wij werken uitsluitend met gecertificeerde telers; zodat wij ervan verzekerd zijn dat wij kwaliteit voor een eerlijke prijs krijgen en de arbeidsomstandigheden goed zijn. Ons doel is dat iedereen die betrokken is blij wordt van de samenwerking.

Daarnaast hebben we in 2022 een grote slag gemaakt in reduceren van plastic in onze verpakkingen. Wij leveren nu 87% minder plastic door het gebruik van sachets in plaats van potjes.

2. Afval

Ons productafval wordt grotendeels verwerkt tot biogas en een deel van onze reststroom van knoflook wordt extern verwerkt.

3. Veelzijdig

Samen met een ondernemer uit het noorden van ons land transformeren we de knoflookvellen tot tafelbladen en laminaat.

4. Recycling

Onze verpakkingen zijn gedeeltelijk recyclebaar.

5. Circulair

We werken aan de mogelijkheid om vrijgekomen warmte uit onze koelinstallatie te gebruiken voor onze cv-installatie. Tevens hebben we in 2022 onderhoud aan ons cv systeem laten uitvoeren en hierdoor is ons gasverbruik met de helft verminderd.

6. Geen verspilling

Onze telmachines zorgen ervoor dat de klant precies het aantal knoflooktenen krijgt dat is besteld. Zo voorkomen we voedselverspilling.

7. Zero-Waste

Wij zorgen ervoor dat onze producten zo efficiënt mogelijk worden gebruikt. Bijvoorbeeld: onze ongepelde knoflooktenen, waarvan deel zonder velletje is, worden gepeld. Gepelde knoflooktenen die te klein zijn maar van prima kwaliteit worden verwerkt tot knoflookblokjes. Dit geldt ook voor onze gember. Gemberstukken die te klein zijn worden verwerkt tot gemberblokjes. Zo proberen wij zoveel mogelijk aan het zero-waste principe te kunnen voldoen

8. De toekomst

Elke 2 weken produceren we ongeveer 5 ton afval aan knoflook schilletjes. Deze schilletjes komen vrij in het breek en pel proces! We werken op dit moment aan het idee om van deze schilletjes pallets te maken. Hoe leuk zou het zijn om onze producten te versturen op pallets die gemaakt zijn van het afval van de producten die op de pallets staan.

Een vraag? Graag!

Wij vertellen je met enthousiasme meer over onze producten.
Bel of mail ons dus vooral.