Lekker duurzaam
Het woord duurzaamheid wordt zo vaak door mensen in de mond genomen dat het een loos begrip dreigt te worden. Niet bij Garlic Solutions! Hier zeven redenen die laten zien dat duurzaamheid bij ons een way of life is in plaats van een modewoord.
1. Duurzaam
Wij werken uitsluitend met gecertificeerde knoflooktelers en gecertificeerde kruiden-, groenten- en specerijenkwekers; kwaliteit (puur, zonder toevoegingen) en kwantiteit voor een eerlijke prijs en onder goede arbeidsomstandigheden. Ons doel is dat iedereen die betrokken is blij wordt van de samenwerking.
2. Afval
Ons groenafval wordt aan veevoederbedrijven verkocht of gecomposteerd. Niet alleen mensen maar ook koeien en ander vee maken we graag blij. Ons knoflook- groenteafval laten wij vergisten tot biogas.
3. Veelzijdig
Samen met een ondernemer uit het noorden van ons land transformeren we de knoflookvellen tot tafelbladen en laminaat.
4. Recycle
Onze verpakkingen zijn recyclebaar.
5. Circulair
We werken aan de mogelijkheid om vrijgekomen warmte uit onze koelinstallatie te gebruiken voor onze cv-installatie.
6. Geen verspilling
Onze telmachines zorgen ervoor dat de klant precies het aantal knoflooktenen krijgt dat is besteld. Zo voorkomen we voedselverspilling.
7. Zero-Waste
Ook voor onze gesneden kruiden en specerijen werken we met het zero waste-principe.
8. De toekomst
Elke 2 weken produceren we ongeveer 5 ton afval aan knoflook schilletjes. Deze schilletjes komen vrij in het breek en pel proces! We werken op dit moment aan het idee om van deze schilletjes pallets te maken. Hoe leuk zou het zijn om onze producten te versturen op pallets die gemaakt zijn van het afval van de producten die op de pallets staan.
Image
Een vraag? Graag!

Wij vertellen je met enthousiasme meer over onze producten.
Bel of mail ons dus vooral.

Bel nu
E-mail