De smaak van onze knoflook is natuurlijk van groot belang. Maar bij Garlic Solutions vinden we het even zo belangrijk dat er geen vervelende nasmaak aan de knoflook hangt. En dat bedoelen we figuurlijk, natuurlijk, want onze knoflooktenen hebben juist een heerlijke nasmaak.

Veel knoflook in de winkels en in restaurants komt uit China. Die knoflookbollen leggen dus een (in onze ogen overbodig) lange reis af voordat ze bij u op het bord belanden. Dit komt de kwaliteit uiteraard niet ten goede. En laten we maar niet beginnen over de gigantische co2-uitstoot.

Een ander nadeel van knoflook uit China is, dat er simpelweg minder zicht is op de arbeidsomstandigheden in de knoflookproductie. InChina worden die namelijk minder serieus genomen. Bovendien worden er vaak additieven toegevoegd om de houdbaarheid te verlengen. En dat geeft je vertrouwde knoflook toch een nare bijsmaak.

Daarom kiezen wij er bewust voor om samen te werken met onze gecertificeerde Spaanse knoflooktelers. Deze samenwerking is er vanaf de start van Garlic Solutions. Een van onze telers is de derde generatie in het familiebedrijf, je zou dus kunnen zeggen dat knoflook hem met de paplepel is ingegoten. Figuurlijk dan he?!  Bovendien telen zij speciaal voor ons. In Spanje wordt al generaties lang knoflook geteeld, dus dat kunnen ze als de besten. Het metier wordt van generatie tot generatie overgebracht. En net als wij hebben ze er een grote liefde en passie voor het product!

Puur en eerlijk

De knoflookbollen worden zonder schadelijke toevoegingen en binnen de strenge regels van de EU geteeld. Puur en eerlijk, dus. En dat proef je! Onze telers leveren zeer kwalitatieve knoflook. En door de Spaanse zon krijgt onze knoflook zijn rijke en volle smaak.

Arbeidsomstandigheden

De arbeidsomstandigheden bij onze Spaanse telers zijn goed, en de werknemers worden eerlijk beloond. Wij vinden het namelijk heel belangrijk dat iedereen die betrokken is bij de productie van onze knoflook, blij wordt van onze samenwerking.

Duurzaam

Wij stoppen niet bij het uitkiezen van goede telers. Ook op het gebied van transport en verpakking streven wij altijd naar de meest duurzame oplossing. En met het restafval dat ontstaat bij het pellen en breken van de knoflook, maken wij onder meer biogas, compost en zelfs laminaat! Dit is een on going proces dat onze aandacht blijft vasthouden. Wij willen dat het hele proces klopt, van begin tot eind.

Een laatste bijkomend voordeel van samenwerken met telers in Spanje, is dat Spanje onderdeel is van de Europese Unie. Hierdoor hebben we dus geen problemen met leveringen door eventuele handelsembargo’s of andere politieke onrusten. Hierdoor kunnen wij altijd jaarrond onze knoflook leveren.

Kortom, de knoflooktenen van Garlic Solutions hebben niet alleen van zichzelf een heerlijke, volle smaak. Er kleeft ook geen enkele -figuurlijke- nasmaak aan!

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze knoflook? Heeft u interesse voor onze knoflooksoorten? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@garlicsolutions.nl of bel ons: +31 182 205044