Garlic Solutions, één van de grootste leveranciers van ongepelde en gepelde knoflooktenen in Europa, heeft onlangs ‘Black Garlic’ uit Spanje aan haar assortiment toegevoegd. Black Garlic is gefermenteerde knoflook, waarbij de vertrouwde knoflooksmaak plaatsmaakt voor een delicate smaak van soja met rozijn. Deze bijzondere knoflook is vooral geschikt voor de verspakketten van supermarkten, in verse maaltijdboxen en natuurlijk in voor de horecagroothandel. Garlic Solutions levert deze smaakvolle knoflook in bollen, maar ook in gepelde en ongepelde tenen.

Black Garlic; Spaanse kwaliteitsknoflook
Onze Black Garlic is ooit begonnen als Spaanse kwaliteitsknoflook, maar heeft een transformatie ondergaan door drie weken in de oven te fermenteren. Hierdoor zijn de tenen zwart, zoet en zacht geworden. Black Garlic is door het fermentatieproces maanden lang goed houdbaar. ‘’Wij kopen deze knoflook rechtstreeks in bij onze Spaanse knoflookleveranciers. Hierdoor zijn er geen kostbare schakels in de keten en door het op efficiënte wijze van verpakken en transporteren zijn wij zeer concurrerend met onze prijsafspraken. We zijn ervan overtuigd met dit product een goede toevoeging te hebben op ons knoflookassortiment, ”aldus Kaz Abbekerk, eigenaar van Garlic Solutions.

Bewuste keuze Garlic Solutions heeft vanaf het begin gekozen om alleen met Spaanse knoflooktelers samen te werken. Hiervoor is een aantal redenen. Allereerst levert het droge zonnige Spaanse klimaat meer smaakvolle knoflook, gaat het persoonlijk contact gemakkelijk en is het transport snel. Daarnaast is de Europese regelgeving met betrekking tot het gebruik van bestrijdingsmiddelen veel strenger en transparanter dan buiten Europa en krijg je kwalitatieve knoflook voor een eerlijke prijs en onder goede arbeidsomstandigheden.